So There’s This Genius Creation On An Island In Canada. And I Really, Really Want It.

What you see here isn”t the set of a futuristic movie (nor is it one of those super-fancy European prisons). It”s actually a studio created by Saunders Architecture, located on Fogo Island near Newfoundland, Canada. The island itself is a tranquil place, full of natural beauty. The Fogo Island studios is somehow beautiful, clean, crisp, functional and modern all at once. I want to go to there.

The Long Studio is a perfect combination of modern design and the gorgeous, silent island.

The Long Studio is a perfect combination of modern design and the gorgeous, silent island.

Working or living here would be a dream come true for most designers.

Working or living here would be a dream come true for most designers.

The studio somehow adds to the island instead of detracting from its natural splendor.

The studio somehow adds to the island instead of detracting from its natural splendor.

Although, working at the studio and going out to lunch might pose a problem.

Although, working at the studio and going out to lunch might pose a problem.

There are so few people living on the island, it”s practically deserted.

Long Studio is also full of natural light; it seems like it”s brighter than outside because of the white accents inside.

You would never feel like you”re at work, or even on Planet Earth, if you got to be here every day.

It”s called the Long Studio and not only does the space serve its purpose, but it also highlights the natural beauty surrounding it on the island: The concept of the long studio responds to the transition of the seasons. The studio is organized in a linear from that consists of three different spaces. An open but covered area representing the spring marks the entrance to the studio and the beginning of the seasonal activity. The central portion is left open and mostly exposed to be fully immersed in all that is offered by the long summer days on Fogo Island. The end and main body of the studio is fully enclosed to provide an area of protection and solitude from the outside environment while still providing a connection to the landscape through a strategically framed view of the dramatic surrounding. The long linear structure of this artist studio maximizes the amount of open wall and floor space. Large windows at either end and a skylight on the roof of the studio allows the maximum amount of natural light to flood the space. We have made one of the walls 1m deep to house storage, toilets and washbasins, with doors that are flush to the wall, thus avoiding any visual distraction inside the space. The studios are placed on pillars at the end towards the sea, while the entrance area has a small concrete foundation for anchoring the construction to the landscape. With this type of construction, the studios can be placed in almost any place on the island. In addition, this allows for the studios to be pre-fabricated in a local workshop during the winter months, and then placed in the landscape in the spring. There are multiple studios created on Fogo Island, each with a distinctive character. However, I prefer Long Studio simply because you can feel outside just by being indoors. Source: contemporist.com Share this impressive piece of architecture with others.

Posted Via: http://busymumsmagazine.co.vu/so-theres-this-genius-creation-on-an-island-in-canada-and-i-really-really-want-it/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s